Cand eram copil mama imi facea deseori acest desert, binenteles doar cu miez de nuca, nu prea se gaseau migdale si fistic la bacania din coltul strazii. Dulcele acesta delicios avea si o denumire ,,țucur nuca,,.
Haideti sa pregatim imprena aceasta reteta din caietul de prajituri al mamei mele – Țucur nuca.
Ingrediente:
- 300 g zahăr
- 25 g unt
- 100 g miez de nucă
- 100 g fistic decojit
- 100 g migdale
- 100 g alune crude
- 100 g caju
Cum preparam:
- Punem toate fructele într-o tavă întinsă și le coacem 2-3 minute în cuptor.
- Punem zahărul într-o cratiță impreuna cu untul și -l punem pe foc mic.
- In timp ce se topește amestecâm continuu, pentru a nu se arde.
- In momentul in care este complet topit adaugăm fructele. Le încorporăm cu grijă dupa care punem compozitia pe o hârtie de copt.
- Nivelăm pentru a obține grosimea dorită.
- Portionam după ce s-a răcit puțin.
Pofta buna!
Please follow and like us: