
Dublu sărut cu cremă de cafea este o prăjitură ușor de făcut, o prajitura pe care o facea cu mult drag, mama.
Două fursecuri lipite intre ele cu o cremă fina si delicioasa, cu arome intense de cafea.
Dublu sărut il putem decora cu ciocolată topită, dar, de asemenea putem lăsa fără decor să ne bucurăm de tot gustul și moliciunea care caracterizează aceste prăjiturele delicate.
Fursecuricu crema de cafea - Dublu sarut

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Aluatul pentru fursecuri
- 180g făină
- 150 g zahăr pudră
- 8 g praf de copt
- 4 ouă
Pentru cremă
- 300 ml lapte
- 80 gr făină
- 150 g zahăr tos
- 4 gălbenușuri de ou
- 200 ml cafea
- 1 lingură de cacao
- 10 g gelatina
Pentru decor
- Ciocolata
Cum preparam:
- Pentru aluatul fursecurilor vom mixa ouale cu zahărul până devine o screma spumoasă.
- Intr-un bol vom amesteca făina cu praful de copt.
- Scoatem telul si adaugăm treptat în cremă făină cu praful de copt, amestecăm cu o spatulă bine de tot. Toată crema o vom turna într-un pos cu diuza simpla.
- Pe o tavă punem o hârtie de copt și cu ajutorul posului vom crea discuri mici de aprox. 3 cm. Vom lasă intre ele o distanță de câțiva cm.
- Coacem fursecurile, in cuptorul preîncălzit, la o temperatura de 190° C timp de cel puțin 12 minute (dacă cuptorul este ventilat la temperatura de 170 ° C, timp de aproximativ 6 minute) sau până când dischete vor fi umflate ușor și începe să fie maro doar pe margini.
- Când sunt coapte scoatem tava din cuptor și lăsăm fursecurile să se răcească.
- În timp ce fursecurile se răcesc, începem să pregătim crema:
- Într-un castron mare punem ouăle și zahărul și cu un tel sau un mixer electric, mixăm până totul devine o cremă spumoasă și clara.
- Apoi adăugăm făina și continuăm să mixam pâna crema devine o pasta fină.
- Între timp, intr-o cratiță mare turnăm laptele și îl dăm la foc mic, adăugăm praful de cacao și amestecăm să se topească. Nu lasam să atingă fierberea, oprim focul și turnam compoziția așa fierbinte peste crema lăsată deoparte, amestecând cu un tel. Să nu avem gogoloașe strecurăm printr-o sită toată crema după care o punem pe foc pentru a se ingroșa.
- Pregatim la filtru 200ml de cafea.
- Gelatina o dizolvăm in doua linguri de apă călduță dupa care o punem peste cafea.
- Odată crema îngroșată o luam de pe foc și amestecând cu un tel încorporăm încet cafeaua.
- Dacă crema devine mult prea fluidă o mai punem pentru câteva minute la foc mic amestecând constant.Când crema de cafea este gata, oprim focul și o transferăm într-un recipient de sticlă.
- O acoperim cu o folie de plastic și lasăm să se răcească timp de aproximativ o oră în frigider. Odată răcită crema o turnăm într-un pos cu o diuză stea și montăm fursecurile două câte două.
- Pentru un gust mai fin putem pune un strat de frisca peste stratul de crema.
- Le ornăm cu ciocolată topită, după bunul nostru plac.
Pofta buna!
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Fursecuri cu crema de cafea – Dublu sarut
Please follow and like us: