Gemul de zmeura este un deliciu greu de refuzat. Cu o aroma imbietoare si un gust fin, gemul de zmeura sta in fata multor dulceturi. Reteta pe care o voi redacta mai jos, este foarte simpla si usor de facut.
Gem de zmeura fara samburi
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg zmeura proaspata
- 1 kg zahar
- suc de la o lamaie
Cum preparam:
- Spalam zmeura cu apa rece dupa care o punem intr-o oala si o fierbem in sucul propriu pana fructele incep sa se sfarame.
- Luam oala de pe plita si strecuram totul printr-o sita prin care sa nu treaca samburi numai pulpa fructului.
- Pasta obtinuta o punem in oala impreuna cu zaharul si o punem la fiert la foc mediu 10-15 minute.
- Pana zaharul este diluat complet amestecam intr-una.
- Testam daca gemul este gata, intr-o ceasca scoatem o lingura de gem si il punem la rece in frigider. Daca dupa ce s-a racit s-a inchegat gemul este gata. Daca nu il mai fierbem inca 10 minute.
- Cand gemul este fiert adaugam sucul de lamaie si mai lasam sa dea intr-un clocot.
- Asezam gemul fierbinte in borcanele sterilizate si pentru 10 minute asezam borcanele cu capul in jos, apoi le asezam normal, le punem la cald (sub o patura) si le lasam pana a doua zi.
- Mie mi-au iesit 4 borcane de 400 ml.
- Odata racit gemul (la cald sub patura) il punem in camara.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Gem de zmeura fara samburi si conservanti
Please follow and like us: