
O reteta simpla si foarte gustoasa.

- 700 g de cartofi
- 2 căni făină
- 1 ou
- 200g carne tocată
- o ceapă
- Sare si piper negru dupa gust
- 2 linguri de ulei vegetal
- 50 g unt
- Fierbem cartofii în apă sărată. Când sunt fierți îi strecurăm de apă și îi zdrobim într-un piure.
- Când piureul sa răcit ușor, adaugăm oul, sarea, piperul și făina, amestecăm bine până obtinem un aluat moale și pufos.
- Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o prăjim în ulei vegetal până se înmoaie. Adaugăm carnea tocată, turnăm putină apă și o fierbem vreme de aproximativ 15 minute, apoi o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.
- Cu o lingura luăm din aluat de cartofi, formăm o minge în mijlocul căreia punem umplutura după care o inchidem bine. procedăm cu tot aluatul la fel, procedura este identică cu cea de prepararea gomboților cu prune.
- Fierbem gomboții într-o cantitate mare de apă care a fost pusă la fiert împreună cu o lingură de sare.
- Lăsăm să fiarbă până când gomboții plutesc la suprafață, aproximativ 10 minute.
- Se vor servi fierbinți presărați cu unt alături de un gustos sos de spanac.
Poftă bună!
Savoare si bn gust – Gomboti cu carne