
Este o delicatese pe care bunica mea o pregatea foarte des.
Pacat ca in zilele de astazi preferam cremele la plic sau prajiturile la caserola cu termen de vabilitate de saptamani sau luni si uitam de preparatele simple, gustoase si sanatoase.

- 250 g grau decorticat
- 100 g stafide
- 150 g nuci maruntite
- cateva linguri cu miere dupa gust
- coaja rasa (lamaie, portocale)
- zahar vanilat
- Spalam in mai multe ape reci graul.
- Punem graul intr-o oala mai mare, adaugam apa ca sa acopere graul cam un lat de palma si fierbem la foc mic, pana s-a fiert graul.
- Dupa ce graul este fiert, il strecuram de zeama si intr-un castron mare il amestecam cu mierea sau zaharul, nucile, stafidele si mirodeniile.
- Acoperim castronul cu un servet curat, apoi il invelim cu o patura, sau ceva gros, ca sa-si mentina caldura cat mai mult si aromele sa se intrepatrunda.
Pofta buna!