
Inele de ceapa pane… cine nu are in bucatarie o ceapa, un ou si putina faina? De atat avem nevoie pentru acest preparat faimos in America si mai noi si pe la noi. Le putem asocia cu un burger, o friptura sau pur si simplu sa le „rontaim”.

- o ceapa mare
- 200 g faina
- 2 oua
- 2 lingurite boia de ardei iute
- 100 ml bere
- Curatam ceapa, atentie eliminam doar prima foaie a cepei.
- O taiem rondele de cca 1,5 cm grosime, dupa care le desfacem inel cu inel.
- Intr-un castron amestecam faina cu cele doua oua, boiaua de ardei si turnam berea.
- Adaugam atata bere cat sa obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite.
- Folosim bere pentru ca asa vom obtine o crusta crocanta, numai buna de rontait.
- Sa fim siguri ca se lipeste aluatul de ceapa, dam inelele prin faina, apoi le inmuiem in aluat pana le acoperim pe toata suprafata.
- Intr-o tigaie cu ulei incins punem pe rand inelele de ceapa si le rumenim pe ambele parti.
- Cand sunt rumenite le scoatem pe un servet absorbant de bucatarie pentru a scapa de surplusul de ulei.
- Le servim dupa ce s-au racorit.
Savoare si bun gust – Inele de ceapa pane