
Ador capsunele, imi plac proaspete, in prajituri, in dulceturi, dar cel mai mult iubesc inghetata de capsuni. Reteta pe care o folosesc este simpla si usor de facut.
Va invit sa o pregatim impreuna.

- 500 g capsuni
- 200 ml lapte rece
- 300 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
- 5-6 linguri de zahar (dupa gust)
- Spalam capsunele bine, le taiem in jumatate si le mixam intr-un blender,
- Strecuram capsuni mixati, imi place ca inghetata sa fie fina fara samburei.
- Turnam capsuni intr-un castron, adaugam laptele si zaharul si amestecam bine.
- Separat mixam smantana de frisca pana obtinem o spuma nu prea tare . Se poate adauga smantana de frisca nemixata, eu prefer sa o fac spuma deoarece inghetata va fi mai aerata, mai cremoasa.
- Peste frisca adaugam capsunele amestecate cu zaharul si laptele.
- Amestecam usor sa incorporam bine toate ingredientele.
- Asezam preparatul intr-o caserola si o introducem in congelator pentru 2 -3 ore.
- Din 30 in 30 de minute scoatem caserola din frigider si amestecam in ea.
- Cand o servim, o asezam in cupe si ornam cu fructe proaspete si frunze de menta.
Pofta buna!