Savoare si Bun Gust

Jurnal de calatorie – Africa Neagra

Nu credeam vreodata ca pot trai departe de lumea moderna dominata de: internet, telefonie, Tv, moda si toate avantajele oferite de secolul in care traim.
Dupa trei escale si 20 de ore petrecute in avion, am ajuns plina de emotii in Africa… Africa Neagra, destinatia mea finala Point Noire – Congo (Congo Brazzaville).

Primul impact a fost devastator, caldura mare si umeda, lume galagioasa, maniere …putine, eram o alba intre bastinasi si privita ca atare, imi venea sa alerg inapoi spre avion. Mi-am depasit teama si mi-am impus sa las Europa, leaganul civilizatiei, uitarii, cel putin pentru moment si sa ma bucur de sansa de a fi intr-o tara indepartata nu ca excursionist in care un ghid scolit iti arata ceea ce este frumos si bine de vazut, ci cu sansa de a trai in mijlocul oamenilor, cu bune si rele.

Am pasit pe un taram ce merita explorat si spre o civilizatie straina mie, ce incepea sa-mi placa a o studia.
In cele cateva luni petrecute in aceasta lume m-am bucurat din plin de tot ce iti poate oferi natura, o lume pura, virgina in care nu ai de-a face la tot pasul cu egoism si rautate.

O lume in care as putea sa traiesc zi de zi, o lume impresionanta care m-a fascinat.
Primul meu dusz acolo a fost in ploaia calda si torentiala, bucurandu-ma precum un copil de o jucarie unica. Era atat de inedit sa dansez desculta in ploaie fara sa par o ciudata…. Apoi am descoperit cum poti sa-ti petreci o seara minunata sub o bolta instelata sa stai in intuneric luminata doar de stele si sa asculti vocea junglei, o melodie ce nu poate fi redata, venita parca de pe alte lumi.

Voi lasa fotografiile sa vorbeasca in locul meu cu toate ca sunt multe de spus, Africa este unica si misterioasa si va ramane pentru multa vreme la fel.

In final voi spune ce am realizat acolo departe, ….
Noi oameni avem atat de putine nevoi pentru a fi cu adevarat fericiti incat nu realizam in ce consta adevarata fericire, raportam totul la bani, muncim pe branci si ne inconjuram de lucruri inutile din placerea de a le avea, privim in jurul nostru cu indiferenta fara sa putem vedea adevarata frumusete a vietii.

Adevarul trist este ca:
Uitam de noi si de cei de langa noi.
Uitam sa ne bucuram de lucrurile marunte si importante.
Uitam sa zambim.
Uitam sa traim.
Uitam sa fim fericiti.
C’est La Vie!……Et !… Nous seuls pouvons changer cette vie !
N’est pas jamais trop tard…….par vous dépendre.
Florentina Mirela alias …Tinut Tina

Share this:

Apreciază:

error

Distribuie!! Iți multumesc că-mi faci blogul cunoscut lumii :-)

%d blogeri au apreciat: