
Lamaia cu zahar o putem folosi pentru a da aroma produselor de patiserie, bauturilor din fructe si baza pentru ceai. De cate ori nu s-a intamplat sa dorim un ceai aromat cu lamaie si sa constatam ca am uitat s-o cumparam? Avand-o la indemana in frigider o putem folosi cu usurinta.
Ingrediente:
- Lămâi - 1 kg
- Zahăr - 1 kg
Cum preparam:
- Taiem fiecare lamaia, fara sa le decojim, in bucati apoi indepartam semințele.
- Va trebui sa verificam sa nu fie coaja amara, daca este, atunci va trebui sa o indepartam.
- Asezam lamaia intr-un blender si mixam.
- Dupa mixare punem lamaia impreuna cu zaharul intr-un caston sau o oala termoizolanta si le incalzim la foc mic, fara sa le fierbem, astfel incat zaharul sa se dizolve.
- Punem amestecul in borcane sterile si le depozitam in frigider.
Savoare si bun gust – Lamaie cu zahar
[wysija_form id=”1″]
Please follow and like us: