Ingrediente:
- Ardei gras (mai multe culori, rosu aprins, verde, galben)
- Țelină
- Gulie
- Morcov
- Usturoi
- Ciuperci
- Lămâie
- Sos soi
Cum preparam:
- Curațăm legumele și le tăiem julienne, dar mai mari, gen mâncare chinezească.
- Usturoiul îl taiem mic, nu îl pisăm.
- Pe aragaz punem wok-ul pe focul dat la maxim.
- Turnăm puțin ulei de măsline, punem usturoiul și amestecăm încontinuu. Nu lasăm usturoiul să se îngălbenească sau să se ardă.
- Pereții wok-ului fiind foarte subțiri și încinși, usturoiul se poata arde foarte redepe sâși va da mâncării un gust amărui foarte neplăcut.
- Continuăm cu legumele pe care le lăsăm în wok să se călească aproximativ 5-10 min (timpul diferă în funcție de intensitatea gazelor care cuprinde pereții wok-ului.
- Când legumele sunt puțin pătrunse, turnăm zeama de la o jumatate de lămâie și puțin sos de soia. Foarte important este să nu punem sare. Fără sare.
- Mai lasăm pe foc 1 min ca să se întrepătrundă toate aromele și lăm de pe foc. Garnitura este gata.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Legume la wok
Please follow and like us: