Fasolea este o mancare delicioasa! Contine vitamine si proteine, nu are multe grasimi, plus ca este ieftina si o gasim (proaspata, congelata, la borcan) pe toata perioada anului. Motiv pentru care este considerata un aliment extraordinar, foarte important in regimul alimentar.
Fasolea are un continutul ridicat de fibre, reglează glicemia si proprietăti de scadere a colesterolului, de combatere a afecţiunilor cardiovasculare , mai mult reduce riscul de obezitate.
Reteta de astazi” Mancare de fasole verde cu smantana si afumatura” este o reteta simpla, foarte usor de facut si cu un rezultat de te imbie sa tot mananci.
Mancare de fasole verde cu smantana si afumatura
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 750 g fasole verde
- 250 g afumatura prefiarta ( costita, bacon, kaizer)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 100 g smantana
- 2 lingurite faina
- sare, piper, ulei
- tarhon uscat, seminte de chimen si frunze de patrunjel
Cum preparam:
- Curatam si spalam in apa rece fasolea verde.
- Curatam si spalam cu apa rece ceapa si morcovul.
- Taiem ceapa in cubulete.
- Razuim prin razatoarea mare morcovul.
- Portionam afumatura dupa bunul plac.
- Intr-o oala punem la distuit in ulei ( 2 linguri) ceapa si morcovul si adaugam sare si piper dupa gust.
- Cand morcovul lasa putina culoare si ceapa devine sticloasa adaugam afumatura si fasolea verde.
- Amestecam bine si o mai lasam la distuit 1-2 minute dupa care turnam apa, astfel incat compozitia din oala sa fie acoperita. Daca apa scade foarte mult mai adaugam in timp ce fierbe, astfel incat cand fasolea este fiarta apa sa fie scazuta inact sa vedem fasolea in oala.
- Adaugam frunzele de tarhon maruntite si semintele de chimen.
- Lasam la fiert la foc mic cca o ora sau pana cand fasolea este fiarta si zeama scazuta la jumatate.
- Intr-un castronel amestecam faina cu smantana si cu 2 linguri de apa, iar cand obtinem o pasta omogena fara gogoloase o turnam peste fasole in oala.
- Mai lasam sa fiarba inca cca 5 minute, timp in care amestecam in mancare sa nu se prinda pe fundul oalei.
- Luam oala de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat si lasam mancarea de fasole verde sa se racoreasca un pic.
- O servim cat este calda.
Pofta buna!
Savoare si bun gust- Mancare de fasole verde cu smantana si afumatura
Please follow and like us: