Gustul copilăriei, așa se poate numi această rețetă…..nu există copil care să refuze o asemenea bunătate.
Mere în caramel
Autor: Tina
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 8 mere de dimensiuni medii
- 1 lingură de oţet din vin
- 400 grame de zahăr
- 250 ml apă
- colorant alimentar
- opţional:
- nucă prăjită, tocată
- fulgi de migdale
- alune nesărate prăjite şi măcinate
- fistic nesărat, tocat
- fulgi de cocos
- bombonele ornamentale
Cum preparam:
- Spalăm merele şi le ştergem bine.
- Înfigem fiecare măr într-un beţeșor. Putem folosi beţe de frigărui.
- Amestecăm zahărul cu apa şi oţetul într-o cratiță și punem pe foc mediu, lăsăm să fiarbă 25-30 minute, până când siropul va căpăta culoarea caramelului.
- Adăugăm câteva picături de colorant alimentar roșu și amestecăm, lăsam să se răcească puţin, timp de 2 minute.
- Trecem fiecare măr prin caramel, scurgem de excesul de caramel deasupra vasului şi-l punem la răcit pe un platou ceramic, rece.
- Opţional, putem trece mărul, cât caramelul este încă fierbinte, prin nuci, alune, fistic, migdale tocate sau bombonele ornamentale.
- Merele în caramel se consumă la temperatura camerei, după răcirea completă a caramelului.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Mere in caramel
Please follow and like us: