Nu există nici o rețetă fixa pentru minestrone, deoarece este de obicei făcută din orice legume de sezonsezon . Acesta supa poate fi vegetariana , sau una care sa conțina carne.
La început, făcea parte din “cucina povera” şi se pregătea şi cu puţină slănină tocată, pentru a fi mai săţioasă, sau cu orice fel de carne rămasă de la masa din ajun. Astăzi, cele mai rafinate reţete presupun să se utilizeze carnea de iepure proaspăt tăiat.
Noi vom gati astazi un Minestrone vegetarian.
Ingrediente:
- 200 g fasole boabe din conserva
- 200 g fasole verde
- 300 ml suc de roșii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 roșii
- 2 cartofi
- 4-5 ciuperci taiate fasii
- ulei
- sare, piper
- Busuioc
Cum preparam:
- Punem boabele de fasole în apă și le lasăm la înmuiat peste noapte.
- A doua zi le spalăm bine și le punem la fiert în 2l de apă.
- Dacă folosim fasole din conservă nu mai este necesară înmuierea și fierberea.
- Reducem la jumătate timpul de preparare.
- Separat punem la încins 3, 4 linguri de ulei în care prăjim morcovii, ciupercile și cepele tocate mărunt.
- Când fasolea este aproape fiartă adaugăm legumele prăjite, roșiile decojite tocate mărunt fasolea verde si cartofii taiati cuburi.
- Când toate sunt fierte adăgam sucul de roșii și asezonăm cu sare, piper după gust si asezonam cu busuiocul taiat marunt.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Minestrone – Preparat de post – Vegetarian
Please follow and like us: