Un aperitiv rafinat cu multa savoare si gust bun.
Ingrediente:
- **** tarte****
- 150 g unt rece
- 225 g făina
- un vârf de cuțit de sare
- 2 ouă
- ****umplutură****
- 150 g somon afumat
- 150 g brânză dulce
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- ceapă verde,pătrunjel sau mărar
Cum preparam:
- Amestecăm făina, untul și sarea și frământăm (mixăm) până cănd amestecul se transformă în firimituri. Adăugăm un ou și frământăm până începe să aibă consistenața unui aluat.
- Când aluatul s-a legat îl împachetam în folie alimentară și îl punem în frigider pentru 30 de minute.
- Încălzim cuptorul la 190 grade (la gaz nivel 5).
- Scoatem aluatul din frigider și întindem cu sucitorul apoi îl tăiem în cercuri pe masura formelor.
- Punem aluatul în forme și nivelăm cu degetul în așa fel încât aluatul să se muleze perfect, apoi tăiem marginile și lăsăm cam 1 cm mai mult decât marginea.
- Înțepăm aluatul de la baza formei cu furculița.
- Punem peste fiecare tartă un cerculet facut din hârtie de copt peste care punem boabe de fasole (orez, năut, ce avem la îndemană).
- Boabele de fasole nu vor lăsa să crească aluatul și astfel vom obține în interior o forma perfectă.
- Le punem la copt pentru 10 minute.
- Scoatem formele din cuptor, luăm boabele și hârtia de copt din interiorul tartelor și ungem cu o pensula baza, cu oul pe care între timp l-am bătut.
- Reducem temperatura cuptorului la 150 grade (la gaz nivel 2) și introducem din nou tartele pentru 5 minute
- Pregătim umplutura, amestecăm brânza cu ouăle și gălbenușurile până se omogenizează.
- Tăiem bucata de somon în cubulețe mici și adăugăm o treime din cantitate, în amestec împreuna cu pătrunjelul sau mărarul și ceapa verde.
- Amestecăm bine și turnăm compoziția în fiecare formă peste tartă.
- Le introducem din nou la cuptor și coacem pentru 20-25 de minute sau până când umplutura a crescut și devine aurie.
- Odata coapte scoatem tartele din forme și le ornăm cu somonul rămas, brânză si verdeață.
Pofta buna!
Please follow and like us: