Nutriţioniştii ne recomandă fructele ca medicament
Deşi ţi se întâmplă rar să mănânci ce vrei şi îţi petreci timpul alternând curele de slăbire, totuşi nu reuşeşti să pierzi kilogramele care te obsedează. Iată câteva posibile capcane ascunse în spatele alimentelor „light”
1. Evită mâncarea „dietetică” artificială, pe care o găseşti în magazine cu etichete stridente pe care scrie „fără grăsime” sau „light”.
Aceste produse sunt încărcate de alte ingrediente, ca zaharuri sau sodiu, care nu sunt indicate pentru o dietă. Spre exemplu, iaurturile de fructe „dietetice” au puţină grăsime sau chiar deloc, dar pot conţine până la 14 grame de zahăr adăugat. Dacă totuşi ţi-e greu să elimini zahărul din dietă, nutriţioniştii recomandă să alegi un iaurt natural, căruia să îi adaugi fructe sau puţină miere.
2. Consumă grăsimi în cantităţi reduse. Nu le elimina!
Alimentele fără grăsime par ideale pentru o cură de slăbire, dar ele sunt capcane pentru reuşita ta. Specialiştii spun că ceea ce contează este controlul grăsimilor într-o dietă. Ei avertizează asupra pericolului consumării unor alimente care sunt „degresate” artificial, ca prăjiturile sau îngheţata, care îşi pierd aroma în urma acestui proces. Producătorii adaugă zahăr, sare sau amidon pentru a compensa lipsa de gust şi efectul este dezastruos pentru dietă. Se pare însă că a consuma şi grăsimi, dar în cantităţi reduse este chiar indicat pentru a pierde in greutate, pentru că senzaţia de saţietate este mult mai mare decât în cazul consumului de glucide.
3. Atenţie la sucuri! Fructele sunt bune, deci cum poate un suc să nu fie bun?
Problema cu sucurile de fructe este că sunt pline de zahăr adăugat. Chiar dacă sucul natural este mai indicat, nici el nu este ideal din cauza că prin stoarcere extragi tot zahărul din fruct, dar nu te saturi din cauza lipsei de fibră. O soluţie ar fi să storci un fruct şi apoi să bei sucul amestecat cu apă plată.
4. Mâncarea dietetică congelată.
Această alternativă „light” conţine conservanţi şi sodiu care produc balonare. Unul dintre motivele pentru care vrem să slăbim este că vrem să arătăm mai bine, deci trebuie să evităm alimentele care ne balonează. În plus, acestea ne fac să ne simţim mai grei. Decât să ne umplem congelatorul cu mâncare congelată din comerţ, mai bine să ne facem propriul stoc de alimente proaspete, pe care le putem păstra la congelator pentru a ne ajunge toată săptămâna.
Sursa: REALITATEA.NET
savoare si bun gust – Motive ascunse pentru care nu slăbeşti