Reteta de mujaddara este un preparat gutos din bucataria libaneza, fiind popular in majoritatea tarilor arabe. Este o mancare ce poate fi servita atat calda, cat si rece. Este o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa, un adevarat deliciul fiind si un preparat minunat pentru zilelede post.
Mujaddara Libaneza ( Preparat de post - Vegetarian)
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g de linte maron
- 300 g de orez
- 4 cepe
- 100 ml ulei
- 2 linguri ulei de masline
- Condimente: cardamon, scortisoara, chimen, sare si piper
Cum preparam:
- Fierbem in doua oale separat, lintea si orezul.
- Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa taiata rondele la foc mic, pana se inmoaie si prinde culoarea aurie.
- Amestecam intr-un bol mai mare orezul, lintea, o treime din ceapa, 2 linguri de ulei de masline, sarea,piperul si le calim impreuna pret de 2-3 minute.
- Daca servim ca fel principal decoratam preparatul cu ceapa ramasa, dupa ce o caramelizam putin.
- Daca avem la indemana toate condimentele vom conferi o nota exotica aparte preparatului.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Mujaddara Libaneza ( Preparat de post – Vegetarian)
Please follow and like us: