
Niciun alt preparat culinar nu este atât de pufos, ușor si crocant. Secretul aluatului de foietaj, care nu are nevoie de niciun agent de crestere, stă in modalitatea specială in care este pregătit.
Deoarece foietajul are un gust neutru, este potrivit atât pentru preparate dulci, cat si sărate. Gustari mici pot fi pregatite si porționate inainte de coacere, insa si bucațile de carne sau peste pot fi servite cu succes invelite in aluatul pufos.
Muschilet de porc în foietaj cu sos olandez cu portocale

Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 4 muschileti de porc
- 1 lingură ulei
- 4 crenguțe cimbru
- 1 pachet aluat foietaj
- 4 gălbenușuri
- 1 lingură lapte
- Sare, piper măcinat
- 2 linguri vin alb
- 75 g unt
- 50 ml zeamă de portocale și puțină coajă rasă
- boabe de piper zdrobite.
Cum preparam:
- Spalam muschiuletul si il fierbem intr-o oala cu apa si sare timp de 10-15 minute.
- Il scoatem din oala si il lasam sa se racoreasca.
- Cand este rece il uscam prin tamponare cu un șervet si il condimentam cu sare și piper.
- Împărțim aluatul foietaj în patru porții, il întindem puțin mai subțire și împachetam fiecare muschiulet, apăsând bine marginile.
- Batem 1 gălbenuș cu lapte și ungem aluatul de foietaj.
- Așezam bucățile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit, timp de aprox. 25-30 de minute, până devin brun-aurii.
- Pentru sosul olandez, batem restul de gălbenușuri cu vinul și cu puțină sare pe baie de aburi, până devin o cremă groasă.
- Topim untul și adăugam picătură cu picătură în crema de gălbenuș, amestecând bine.
- Rafinam sosul cu sucul de portocală și cu coaja rasă și condimentam cu boabele de piper zdrobite.
- Fileul il servim cu o garnitura de cartofi sau cartofi sau legume, asezonat cu sosul olandez.
- Ornam după preferințe, cu cimbru.
Pofta buna!
Savoare si bun gust -Muschilet de porc în foietaj cu sos olandez
Please follow and like us: