Este o prajitura copilariei mele. O prajitura simpla, usor si repede de facut, care nu necesita ingrediente scumpe sau indemanare de maiestru bucatar.
Este prajitura care dispare imediat din farfurie.
Napolitane cu crema de ciocolata
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 12
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 pachet foi napolitane
- 350 ml lapte fiert
- 250 g zahar tos
- 100 g unt
- 4 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 100 g nuca macinata
Cum preparam:
- Punem la foc mic laptele intr-o cratita, adaugam untul si lasam sa se topeasca.
- Cand untul este topit adaugam zaharul si amestecam cu un tel.
- Adaugam faina, cacao si continuam sa mestecam sa nu se faca gogoloase.
- Lasam sa fiarba 6-8 minute, timp in care amestecam intruna si avem grija sa nu se prinda pe fundul cratitei.
- Cand avem o crema cu consistenta unei budinci o luam de pe foc si adaugam nuca macinata.
- Amestecam sa incorporam bine nuca.
- Lasam crema la racit 15-20 de minute.
- Pregatim foile si cand crema s-a racorit, cu ajutorul unei palete intindem in strat uniform crema pe fiecare foaie asezata una peste cealalta.
- Cand am terminat de umplut foile, acoperim cu o folie de aluminiu prajitura si deasupra asezam o carte care sa o preseze.
- Lasam la rece cateva ore dupa care putem sa ne bucuram de gustul placut al foilor de napolitane umplute cu crema de ciocolata.
Pofta Buna!
Savoare si bun gust – Napolitane cu crema de ciocolata
Please follow and like us: