Un mic dejun gustos si sanatos. Pentru acest preparat culinar putem folosi ingrediente fel de fel, dupa gustul nostru.
Norișori de ouă

Autor: Tina
Categoria: Aperitiv
Portii: 1
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 ou pentru fiecare norișor în parte
- sare și piper după gust
Idei de umplere:
- Cărnuri: șuncă, salam, bacon, pancetta
- Brânzeturi: parmezan, cheddar, brânză de vacă, brânză de oaie
- Verdețuri: pătrunjel, cimbru, mărar
- Legume: ceapă (verde, cel mai bine), spanac, ardei gras
- Condimente: oregano, usturi pudră, boia dulce/picantă
Cum preparam:
- Preîncălzim cuptorul la 200 C. Ungem o tavă cu un pic de ulei și punem pe ea o hârtie pergament.
- Separăm albușurile de gălbenușuri, având grijă să nu spargem gălbenușurile.
- Batem albușurile bine cu ajutorul unui mixer – treaptă mediu-mare-, până obținem o spumă tare și omogenă.
- Adaugăm ingredientele alese din propunerile de mai sus, cu ajutorul unei spatule de plastic/silicon – ușor și cu mișcări cât mai puține, ca să nu se taie/ dezumfle norișorii.
- Cu ajutorul unei linguri, punem pe tava mai devreme pregătită norișorii, la distanță unul de altul și de dimensiuni egale. Cu spatele lingurei formăm ușor o gaură, în care puem cu grijă gălbenușul.
- Dacă vrem ca gălbenușul să fie cremos dar bine făcut, lasăm tava la cuptor 14-16 minute.
- Pentru gălbenușuri moi, lasăm numai 10 minute.
- Preparatul nostru culinar este gata, in mai putin de jumatate de ora am obtinut o mancare gustoasa, o reteta simpla usor de facut.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Norișori de ouă
Please follow and like us: