V-ati intrebat vreodata cum si cine a inventat omleta? Chiar daca astazi este vazuta ca un preparat banal, omleta era considerata in lumea antica o reteta de top, destinata meselor alese. Romanii antici sunt cei care au combinat diverse retete, dand astfel nastere unor omlete speciale, fie ele dulci, fie sarate.
Omleta cu ciuperci si ardei
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 4 oua
- ½ ardei gras rosu
- ½ ardei gras verde sau galben
- 1 ceapa
- 300 g ciuperci champignon
- ulei de masline
- sare
- piper
Cum preparam:
- Curatam ciupercile, le spalam si le taiem feliute, ceapa o taiem solzisori.
- Ardeiul spalat il taiem in cuburi sau in felii, dupa bunul plac.
- Intr-o tigaie punem la incins uleiul si sotam impreuna, ciupercile, ceapa si ardeiul.
- Asezonam cu sare si piper.
- In timp ce legumele se distuie la foc mediu, intr-un bol, cu un tel batem ouale.
- Cand legumele sunt sotate bine, adaugam peste ele ouale. Putem amesteca oul cu legumele sau sa prajim omleta ca pe o clatita.
- Omleta prajita bine pe ambele parti, o servim calda cu salata de sezon sau muraturi.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Omleta cu ciuperci si ardei
Please follow and like us: