Lamaia este un ingredient care poate fi folosit atat pentru produsele dulci, precum prajiturile sau limonada, cat si pentru un gratar. Dar lamaia poate fi utilizata pentru mult mai multe lucruri. De exemplu, stiai ca sucul de lamaie de poate ajuta la fiertul oualelor?
Exista o multime de motive pentru care ar trebui sa pastrezi cateva lamai in frigider si ai grija ca ele sa stea in frigider, nu in alta parte, potrivit How Stuff Works.
Coaja de lamaie este folosita pentru puternica sa aroma de citrice. De obicei este folosita ca garnitura, in functie de ceea ce cere reteta. Atunci cand razi coaja de lamaie ai grija sa eviti partea alba inferioara, pentru ca aceasta este amara si va da un gust neplacut produsului tau.
Oricand ai chef poti face o gremolata care se serveste cu carne sau fructe de mare. Pentru prepararea gremolatei ai nevoie de coaja de lamaie, patrunjel si usturoi. Pentru ca usturoiul sa nu miroasa atat de tare toarna in amestec cateva picaturi de ulei de masline.
Daca iti place sa mananci oua fierte este o idee buna sa pastrezi cateva lamai la indemana. Inainte de a introduce oualele in apa da-le cu suc de lamaie pentru a nu se sparge in timpul fierberii. Stiai ca daca torni putina lamaie in apa atunci cand faci supa va impiedica orezul sa se lipeasca?
O masa este destinata esecului daca vei folosi o salata vestejita. Din fericire, lamaia ii poate oferi salatei o a doua viata. Pentru a face o salata sa arate bine din nou, stoarce o lamaie intr-un castron cu apa si lasa salata acolo aproximativ o ora. Ca prin minune, salata o sa fie fin nou proaspata si gata pentru consum.
Te gandesti sa prepari o salata de fructe, insa vrei sa reziste mai mult timp pana sa prinda o culoare neplacuta? Stoarce putin suc de lamaie pe fructe si nu vei mai avea nicio problema. Efectul va dura cateva ore si poate merge in cazul merelor, nectarinelor, avocado, pere, piersici si caise.