Fiind sambata m-am gandit sa-mi petrec mai putin timp in bucatarie, rezervandu-mi placearea de a va scrie. Asa ca pentru masa de pranz am facut un ostropel cu cartofi piure, mi-a luat mai putin de o ora.
Nu am folosit o reteta standard , am folosit ingrediente gasite prin frigider…. iar rezultatul nu este o opera de arta, dar!!!.. am reusit un pranz gustos si rapid de facut, cu doar cateva ingrediente:
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 2 Fire de ceapa verde, poate fi orice fel de ceapa
- 2 Feliute de ardei Capia taiat cuburi
- 5 Ciuperci Champignon taiate julien, se pot folosi si din conserva
- 2 Linguri smantana pe care eu am amestecat-o cu o lingurita de faina
- 3 Linguri de rosii cubulete din conserva
- 2 Linguri de ulei, patrunjel, sare si piper
Cum preparam:
- Ceapa, ardeiul si ciupercile le punem intr-o cratita, in uleiul incins si le distuim pret de un minut, dupa care adaugam carnea de pui.
- Le distuit bine 2-3 minute apoi adaugam apa, cat sa acoperim intreaga compozitie si rosiile din conserva. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
- Lasam la foc mic pentru fierbere cam 25-30 de minute.
- Cand carnea este fiarta adaugam smantana amestecata cu faina si presaram patrunjelul tocat marunt si mai lasam sa dea un clocot si gata ostropelul.
- Putem sa o servim cu mamaliguta, piure sau orez.
- Daca aveti o zi grea si timp putin va recomand reteta, nu ve-ti pierde mult timp in bucatarie.
Pofta buna!
Please follow and like us: