Nu este sarbatoare sau aniversare la noi romani fara sa avem pe masa gustoasele oua umplute, aperitive delicioase,usor de facut.
Mie imi plac deosebit de mult si am ales o reteta simpla si savuroasa cu putine ingrediente.
Am renuntat in a pune in umplutura pate de ficat deoarece odata umplut oul, daca nu este imediat consumat isi schimba culoarea din aurie in maronie, un aspect nu tocmai imbietor.
Va invit sa le pregatim impreuna.
Oua umplute cu crema fina de unt
Oua umplute cu crema fina de unt Timp preparare: 30 mins Timp gatire: 12 mins Timp total: 42 mins Serves: 5
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitive festive
Ingrediente:
- 11 oua, 10 oua vom fierbe si un ou pentru maioneza
- 1 piept de pui
- 100 g unt
- 2 lingurite mustar
- 3 linguri maioneza
- Patrunjel, sare si piper
Cum preparam:
- Punem ouale la fiert, stim ca un ou sa fie fiert tare are nevoie de 12 minute.
- Cand sunt fierte le scoatem din apa clocotita si le punem in apa rece, dupa care le curatam.
- Sectionam oul pe lungime si galbenusul il punem intr-un castron alaturi de pieptul de pui fiert si tocat fin, untul, mustarul si 3 linguri de maioneza, sarea si piperul.
- Mixam totul pana obtinem o pasta fina la care adaugam patrunjelul tocat foarte marunt.
- Compozitia fiind gata, umplem ouale si le decoram.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Oua umplute cu crema fina de unt
Please follow and like us: