Pandispanul este o reteta cu ingrediente putine, usor de realizat. Este reteta preferata a familiei mele. Ori de cate ori avem pofta de ceva dulce apelam la Pandispan. Intotdeauna am in congelator visine, zmeura, cirese, fructe de padure, pregatesc un Pandispan deasupra presar cateva fructe si gata prajitura.
Astazi vom prepara un pandispan pufos cu cacao.
Daca renuntam la cacao putem folosi cu succes aceasta reteta de pandispan, pentru a inlocui traditionalul blat de tort.
Ingrediente:
- 6 oua
- 225 g faina
- 225 g zahar tos
- 40 ml de apa
- 40 ml de ulei
- 2 linguri cacao
- 2 pliculete zahar vanilat
- un pliculet de praf de copt
- un praf sare
Cum preparam:
- Separam albusurile de galbenusuri .
- Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca o crema fina.
- Albusurile le punem in bolul unui mixer si le mixam la inceput la o treapta mica dupa care le mixam la o treapta mare.
- Cand albusurile au devenit o spuma tare reducem din viteza de mixare si adaugam zaharul lingura cu lingura, continuam sa mixam pana avem o spuma care nu cade din vas daca o rasturnam cu fundul in sus. Adaugam peste albusuri, galbenusurile si apa, amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
- Adaugam apoi, faina cernuta amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam usor pana incorporam bine toata faina si am obtinut o compozitie omogena si cremoasa.
- Jumatate din cantitate o punem intr-un vas deoparte, iar cea ramasa in castron o amestecam cu cacaoa pe care am inmuiat-o cu putina apa
- Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu un pic de unt sau ulei, un stat compozitie alba, un strat compozitie cu cacao sau turnam compozitia alba apoi cea cu cacao si o modelam cu fruculita.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 25 - 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
- Lasam pandispanul sa se raceasca la temperatura camerei.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Pandispan pufos
Please follow and like us: