
Este o rețetă simpla, ușor de facut cu rezultat ce ne încântă papilele gustative.

- 500 g brânză dulce de vacă
- 300 g făină
- 50 g zahăr
- 10 g bicarbonat
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 2 ouă
- coaja rasă de la o lămâie
- 200 ml smântână
- dulceaţă de zmeura
- ulei pentru prăjit
- Intr-un bol asezam branza, cele doua oua, coaja de lamaie, sarea, zaharul tos si vanilat si bicarbonatul.
- Amestecam ingredientele bine dupa care adaugam faina pe care o incorporam bine in aluat.
- Daca dorim sa avem papanasi cu adevarat pufosi, nu vom pune mai multa faina decat cea din reteta. Aluatul se va lipi de maini, dar cand vom forma gogoasele ne pudram mainile cu faina.
- Dupa ce am incorporat faina, lasam aluatul la odihna 10 minute, dupa care formama gogoasele.
- Modelam din aluat biluțe potrivit de mari cărora le facem o adâncitură în centru şi capacele pentru viitorii papanaşi.
- Îi prăjim în baie de ulei cate 2 min pe o parte (atentie sa nu ii ardem) şi îi scotem pe şerveţele de bucătărie pentru a absoarbe excesul de grăsime.
- Servim papanaşii calzi cu smântână şi dulceaţă de afine, după gust.
Savoare si bun gust – Papanași cu dulceață de zmeura