
O reteta ideala pentru pranz in familie. Asezonam cu smantan si marar proaspat tocat si aromele vor fi irezistibile.

- 300 g cartofi
- 25 g făină
- 1 ceapa
- 300 g ciuperci
- 100 g unt
- 1 ou
- ulei
- mărar proaspăt
- sare
- piper
- Fierbem cartofii în coajă, îi decojim imediat și îi dăm prin răzătoarea mare.
- Adaugăm oul, făina, mărarul tocat, ceapa tocata fin, sare și piper. Amestecăm bine.
- Luăm din compozie cu o lingura și formăm papanași plați pe care îi prăjim în ulei bine încins pe mabele părți.
- Îi scoatem pe un șervețel care sa absoarbă surplusul de ulei.
- Spalăm ciupercile și le tăiem feliuțe.
- Într-o tigaie încingem untul și distuim ciupercuțele până scad.
- La final presarăm cu sare și piper.
- Punem papanașii pe platouri și ornăm cu ciuperci.
Savoare si bun gust – Papanasi de cartofi cu ciuperci