Papanasi sunt foarte indragiti de romani si din acest motiv ei nu lipsesc din meniurile restaurantelor.
Niciodata nu am putut compara papanasii comandanti in restaurant, cu cei preparati acasa din ingrediente prospete si cu cantitatea de branza necesara in reteta. Fara branza suficienta, avem in farfurie niste gogosi cu numele de papanasi.
Papanasi pufosi
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g branza de vaci grasa bine stoarsa
- 250 g faina
- 2 oua
- 1 varf de cutit de sare
- 40 g zahar vanilat
- 1 pliculet prf de copt (10g)
- coaja rasa de la o portocala
- 400 ml ulei pentru prajit
Cum preparam:
- Intr-un bol asezam branza, cele doua oua, coaja de portocala, sarea, zaharul vanilat si praful de copt.
- Amestecam ingredientele bine dupa care adaugam faina si o incorporam bine in aluat.
- Daca dorim sa avem papanasi cu adevarat pufosi, nu vom pune mai multa faina decat cea din reteta. Aluatul se va lipi de maini, dar cand vom forma gogoasele ne pudram mainile cu faina.
- Dupa ce am incorporat faina, lasam aluatul la odihna 10 minute, dupa care formam din aluat bilute potrivit de mari carora le facem o adancitura in centru
- Punem uleiul la incins la foc moderat. daca prajim la foc iute riscam ca papanasii sa fie cruzi in mijloc.
- Prajim papanasii in baie de ulei aproximativ 2 minute pe o parte (atentie sa nu ii ardem) dupa care ii scoatem pe servet de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.
- Putem sa-i servim cudulceata si zmeura,o reteta pe care am prezentat-o acum ceva vreme.
- Astazi i-am presarat doar cu putin zahar pudra si s-au topit din farfurie cat ai bate din palme.
Pofta buna!
Papanasi cu smantana si dulceata de zmeura – reteta o gasiti AICI
Savoare si bun gust – Papanasi pufosi
Please follow and like us: