Acest preparat face cinste bucatariei unguresti, bucatarie ce iti satisface pe deplin papilele gustative.
Este o mancare satioasa si foarte gustoasa, usor si rapid de preparat.
Papricas de crap, somn, salau sau cod
Autor: Tina
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 kg peste,
- 300 g ceapa,
- 1 kg cartofi,
- 300 g rosii,
- 50 g usturoi,
- 150 ml ulei,
- 50 g bulion,
- ½ foaie dafin,
- 1 fir cimbru,
- ½ pahar vin,
- 1 l de apa,
- patrunjel,
- sare,
- boia sau piper
Cum preparam:
- Taiem crapul in bucati, il saram si-l prajim in ulei pana se rumeneste putin.
- In acelasi ulei prajim ceapa taiata marunt, la care adaugam bulion, boia de ardei, cimbru, stingem cu 1 L de apa.
- Lasam sa dea in fiert. Separat calim cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in cuburi mici, ii prajim atat cat sa-I rumenim putin, caci se mai fierb impreuna cu pestele.
- Luam o tava in care punem intai cartofii, apoi pestele prajit (pe jumatate) si sosul. Potrivim de sare si adaugam vinul, iar deasupra aranjam rosiile taiate in bucati.
- Introducem tava in cuptor, lasam sa dea bine in fiert, pana ce cartofii sunt gata, iar sosul scade suficient.
- Servim cald, cu patrunjel taiat marunt, presarat pe deasupra.
Savoare si bun gust – Papricas de peste
Please follow and like us: