
Acest preparat era preferatul meu cand mergeam in vizita la bunica, este o mancare traditionala romaneasca usor de facut cu ingrediente aflate la indemana in gospodaria de la tara.
Papricas de pui cu garnitura de galuste

Autor: Tina
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 6 pulpe mai mici de pui
- 2 cepe rosii
- 2 ardei gras
- 3 linguri ulei
- 1 lingura rasa de boia
- 1 rosie
- 150 ml smantana
- 1 lingura faina
- Sare, piper
Cum preparam:
- Indepartam pielea de pe pulpele de pui dupa care le taiem in doua la articulatie, le saram si le punem deoparte.
- Curatam ceapa si ardeii, ii taiem marunt si calimin ulei incins, presaram cu boia dupa care turnam putina apa.
- Bucatile de carne le rumenim putin cat sa prinda culoare dupa care le adaugam in cratita cu ceapa si ardeii.
- Adaugam rosiile taiate felii. Se sareaza si adaugam apa cat sa cuprinda toata compozitia si fierbem cca 40 de minute la foc mic. Se scoate Amestecam bine intr-un bol faina si smantana, sa nu ramana cocoloase, cu un polonic scoate putina zeama din cratita si subtiem amestecul, dupa care il turnam peste carne amestecand usor sa incorporam bine.
- Mai lasam sa dea un clocot dupa care luam de pe foc.
- Asezonam cu patrunjel verde.
- Separat pregatim galustele ( gasim reteta la categoria “ Feluri principale-Garnituri”) pe care le servim drept garnitura.
Savoare si bun gust – Papricas de pui cu garnitura de galuste
Please follow and like us: