La origine, parfait a fost o inghetata cu aroma de cafea. Astazi, se bazeaza pe combinatia de crema de oua, un sirop realizat din galbenusuri, sau piureuri de fructe, amestecate cu smantana si apoi puse la inghetat”.
O ultima dovada si poate cea mai puternica a faptului ca aceasta inghetata este desertul ideal este traducerea cuvantului „parfait” din limba franceza: Perfect.
Parfait de vanilie cu migdale si capsuni
Autor: Tina
Bucataria: Fraceza
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 200 ml lapte de migdale
- 150 g iaurt grecesc
- 3 linguri sirop de agave
- 1 lingurița extract de vanilie
- ⅛ linguriță sare
- 50 g semințe de chia
- 300 g căpșuni
- 20 g migdale prăjite
Cum preparam:
- Punem laptele de migdale, iaurtul, două linguri de sirop de agave, vanilia și sarea într-un bol și le amestecăm bine. Adaugăm semințele de chia și lăsăm deoparte amestecul, timp de 25 de minute, apoi îl băgăm la frigider, peste noapte.
- Separat, tăiem mărunt căpșunile și le amestecăm cu restul de sirop de agave și cu migdalele prăjite.
- Scoatem amestecul de chia și iaurt din frigider și începem să asamblăm parfaitul în pahare.
- Punem un rând de amestec de iaurt și unul de pastă de căpșuni, până când terminăm ambele compoziții.
Savoare si bun gust – Parfait de vanilie cu migdale si capsuni
Please follow and like us: