Parfait-ul este un desert franțuzesc înghețat.
Nu trebuie să mergi la restaurant ca să deguști un parfait, îl poți face și acasă, foarte rapid și cu ingrediente deloc pretențioase. Este una dintre cele mai la îndemână gustări la care poți recurge când ți-e poftă de ceva dulce.
Ingrediente:
Blat
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 125 g făină
- 25 g cacao
Parfe de mandarine
- 180 g zahăr
- 50 g apă
- 6 galbenușuri
- 10 g gelatină foi
- 100 ml suc de mandarine
- 550 ml friscă bătută
Cum preparam:
Blat cu ciocolată
- Punem zahărul cu ouale într-un vas la bain-marie amestecând din când în când cu telul.
- Când ouăle sunt fierbinti le mixăm până ce cresc în volum.
- Adăugăm făina care a fost amestecată cu cacao.
- Turnăm compoziția în tavă (rotundă) de tort și o dăm la cuptor la 180ºC timp de 20 de minute.
- Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcescă.
- Așezăm blatul într-o formă de tort sau într-un caston cu pereti înalți rezistent la îngheț, după ce în prealabil l-am tapetat cu folie alimentară.
Parfe de mandarine
- Umezim zahărul cu apa și-l punem într-o crăticioară pe foc până se leagă și are o consistență densă.
- Siropul de zahăr îl adăugăm treptat peste gălbenușurile pe care le mixăm până ce compoziția crește în volum.
- Adăugăm sucul de mandarine și frișca bătută.
- Parfe-ul obținut îl punem peste blat și îl dăm la congelator până în momentul servirii.
- Datorită hârtiei cu care am tapetat forma vom putea scoate usor totul din tava fără ai strica forma.
- Cand servim il ornam dupa gust.
Please follow and like us: