Alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, Pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Pasti.
Reteta pentru Pasca de Pasti pe care o propun este simpla si delicioasa.
Pasca cu branza dulce si stafide

Autor: Savoare si bun gust
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Prajitura pentru masa de Pasti
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Aluat
- 300 g făină
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 25 g drojdie
- 1 praf sare
- 60 ml lapte
- 2 galbenusuri
- coaja de lamaie si portocala
Pentru umplutura
- 1 kg branza de vaci
- 2 linguri smantana
- 2 linguri faina
- 4 oua
- 250 g zahăr
- 200 g stafide
- 2 pliculete zahăr vanilat
- coajă de lămâie şi de portocală
Cum preparam:
- Intr-un bol pune faina si in mijloc facem o adancitura unde adaugam untul, framantam bine dupa care punem cele doua galbenusuri.
- Pregatim maiaua din drojdie, lapte si putin zahar.
- Odata maiaua pregatita o adaugam peste faina si framantam incorporand bine toate ingredientele.
- Vom obtine un aluat de cozonac pe care il lasam sa creasca acoperit cu o paturica. Trebuie sa stea la cald.
- Separat, intr-un alt bol, punem impreuna branza de vaci, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale.
- Amestecam bine cu mixerul pana incorporam bine toate ingredientele iar la sfarsit adaugam stafidele.
- Cand aluatul este crescut bine, il impartim in doua si cu ajutorul sucitorului formam doua foi de grosimea unui deget.
- O foaie de aluat o asezam in tava unsa cu unt peste care turnam compozitia de branza, apoi acoperim cu cealalta foaie, presandu-se usor sa nu iasa branza.
- Introducem tava in cuptor la o temperatură potrivită si coacem la aceasi temperatura pana la final.
- Cand Pasca cu branza s-a copt, o lasam la racit la temperatura camerei cateva ore, pudram cu zahar si servim pe masa traditionala din ziua Sfintelor Sarbatori de Pasti.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Pasca cu banza dulce si stafide
Please follow and like us: