Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome proaspete.
Cuvantul “spaghete” provine de la cuvantul italian “spaghetti”ce inseamna “fir subtire”. O legenda spune ca Marco Polo este cel care a introdus pastele pe teritoriul italian dupa o calatorie de explorare in Orient.
Paste cu prosciutto
Autor: Florentina-Mirela
Bucataria: Italiana
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 450 grame de paste (fusili sau rotini)
- 1 ceapa mica
- 100 ml smantana de gatit
- 150 g Prosciutto crudo
- 3-4 linguri ulei de măsline
- patrunjel verde, menta
- sare si piper
Cum preparam:
- Punem o oala mare cu apa la fiert si gatim pastele conform indicatiilor pachetului. Punem o lingurita sare in apa.
- Cand sunt fierte pastele le scurgem de apa
- In timp ce fierb pastele preparam sosul.
- Intr-o tigaie, la foc mediu, calim ceapa tocata cu uleiul de masline.
- Pentru textura matasoasa adaugam smantana dulce si asezonam cu sare dupa gust.
- Dupa 3 minute adaugam pastele si amestecam.
- Condimentam cu sare, piper alb si mentă tocata fin.
- La final, decoram pastele cu benzi de prosciutto crudo si patrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Paste cu prosciutto crudo
Please follow and like us: