Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome proaspete. Cu preparate diverse, din legume proaspete, peste, fructe de mare si inegalabilele paste, italienii au o adevarata pasiune pentru mancare.
Penne cu pui Alfredo

Autor: Tina
Bucataria: Italiana
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g piept de pui dezosat
- 300 g penne
- 300 g smantana de gatit
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 3 linguri ulei de masline
- 500 ml supa de pui sau apa
- 250 g parmezan ras
- Sare și piper dupa gust
- Patrunjel proaspat tocat
Cum preparam:
- Taiem pieptul de pui in cubulate il asezonam cu sare si piper dupa gust.
- Intr-o oala mai inalta, in care am pus uleiul de masline, prajim carnea la foc mediu.
- Cand carnea este rumenita (aurie) adaufam usturoiul zdrobit si sotam 1-2 minute (sa nu ardem usturoiul).
- Adaugam supa de legume sau apa, smantana si pastele fara sa fie fierte in prealabil.
- Amestecam si acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarbainabusit la foc mic 15-20 minute pana cand pastele s-au fiert.
- Luam de pe foc, adaugam parmezanul, presaram patrunjelul verde proaspat si tocat marunt.
- Servim preparatul cat este cald.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Paste cu pui Alfredo
Please follow and like us: