Bucataria italiana este una dintre cele mai cunoscute bucatarii de pe planeta. Cu preparate diverse, din legume proaspete, peste, fructe de mare si inegalabilele paste, italienii au o adevarata pasiune pentru mancare.
Paste cu sos de gorgonzola
Autor: Tina
Bucataria: Italiana
Categoria: Paste
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 250 g paste
- 100 g gorgonzola
- 3 linguri smantana
- 1 ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- 100 ml lapte
- ¼ lingurita oregano
- sare, piper
- 2 linguri ulei
Cum preparam:
- Curatam o ceapă mică si o tocam marunt, cateii de usturoi ii pisam.
- Intr-o tigaie mai adanca in putin ulei calim ceapa si usturoiul.
- Asezonam cu putina sare, stingem cu o cescuta de apa si mai lasă la foc mic sa se patrunda bine ceapa.
- Adaugam smantana si gorgonzolas si se lasam la foc mic amestecand sa se topeasca amandoua in sosul de ceapa.
- Asezonam cu piper dupa gust.
- Pastele le fierbem al dente cca 15-20 de minute, conform instructiunilor de pe pachet, după care le scurgem de apa si le punem in tigaia cu sosul gorgonzola.
- Mai lasam pe foc 2 minute dupa care pastele cu sos de gorgonzola sunt gata pentru a fi servite.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Paste cu sos de gorgonzola
Please follow and like us: