Bucătăria italiană este vestită prin pastele sale făinoase (macaroane, spaghete), gatite cu diferite sosuri la care ingredientele folosite pot fi modificate dupa propriul gust.
Cand gatesti paste nu ai nevoie de retete fixe si gramaje exacte, poti improviza in functie de ce gasesti prin frigider. Astazi pregatim o reteta in care pastele le fierbem in sos nu in apa, o reteta simpla usor de executat.
Paste cu spanac, roșii și bacon
Autor: Tina
Bucataria: Italiana
Categoria: Fel principal
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 250 g paste (Melcisori, Pene..)
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa tocata fin
- 375 g rosii cuburi din conserva
- 1-1/4 cani
- 1 ceasca sos de tomate
- ½ lingurita sare (ideala cu gust de usturoi)
- 6 felii de bacon fiert
- 150 g frunze de spanac
- brânză parmezan ras
Cum preparam:
- Incalzim uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.
- Adaugam ceapa toccata fin si gatim 3 - 5 minute sau pana cand se inmoaie.
- Adaugam rosiile din conserva cu zeama cu tot, apa, sosul de tomate, pastele (nefierte) si sarea de usturoi.
- Amestecam pentru a combina bine toate ingredientele.
- Cand incepe sa fiarba acoperim tigaia si reducem temperature plitei la mic si fierbem cca 12 minute sau pana cand pastele sunt aproape fragede.
- Adaugam frunzele de spanac pe care le-am spalat bine in prealabil, asezandu-le deasupra amestecului cu paste. Acoperim tigaia si mai fierbem 2 - 3 minute sau pana cand spanacul se inmoaie si pastele sunt fragede.
- Adaugam baconul taiat feliute si amestecam pentru a combina bine toate ingredientele.
- Se serveste preparatul cald cu branza parmesan presarata deasupra.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Paste cu spanac, roșii și bacon
[wysija_form id=”1″]
Please follow and like us: