Pastele fainoase sunt produsele alimentare cele mai raspandite, le gatim acasa si le gasim si in restaurante. Au diverse forme si diverse culori. Valoarea energetică a pastelor este de 350 kcal (1487 kJ) la 100 g. Pregatea si mama si bunica reteta aceasta iar pastele Lumaconi se numeau simplu..macaroane melcisori.
Paste Lumaconi cu varza calita
Autor: Tina
Bucataria: Italiana
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 varza ( aprox. 1 kg)
- 250 g paste Lumaconi (melcisori)
- 3 linguri ulei (de masline )
- 1 ceapa rosie
- Piper, sare
Cum preparam:
- Pentru inceput taiem varza fideluta si tocam ceapa marunt. Punem intr-o oala apa cu sare la fiert pentru fierberea pastelor.
- Intr-o tigaie punem uleiul la incins si calim ceapa pana devine aurie dupa care adaugam varza si o calim vreme de 20 de minute sa se inmoaie bine. Daca varza nu este suficient de suculenta si nu lasa prea multa zeama, adaugam un paharel de apa sa se inabuse bine.
- Cand varza este suficient de moale condimentam cu sare si piper si o mai lasam la foc un minut sau doua astfel incat sa o patrunda condimentele.
- Punem pastele in apa clocotita si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
- Pastele odata fierte le scurgem din apa clocotita si le punem peste varza.
- Amestecam bine si le servim calde.
- Un preparat simplu si iute de facut.
- Pofta buna!
Savoare si bun gust-Paste Lumaconi cu varza calita
Please follow and like us: