Paste cu 4 feluri de brânză sau macaroane cu brânză. O reteta simpla usor de facut, din traditionala bucatarie italiana.
Penne quatro formaggi

Autor: Tina
Bucataria: Italiana
Categoria: Paste
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 l de smântână dulce pentru gătit
- 500 gr de penne
- 200 gr mozzarella data pe răzătoare
- 150 gr de parmezan
- 50 gr gorgonzola
- sare, piper alb
- o lingură de unt
- pătrunjel
Cum preparam:
- Ce este foarte important când pregătim un preparat cu paste, este să respectăm indicațiile de fierbere de pe ambalaj. Dacă scrie 5 min, apoi 5 minute le fierbem. Aldente!!
- Prin urmare, punem într-o oala mare la fiert aproximativ 4 litri de apă cu sare sau foarte puțin ulei. Sarea împiedica lipirea pastelor între ele.
- Punem untul la încins într-o oala ți adăugăm smântâna. Lăsăm puțin pe foc fără să ajungă să fiarbă și treptat adăugăm mozzarella, parmezanul și gorgonzola. In maxim 5 minute sosul este gata.
- Avem 2 variante de a le servi.
- La cuptor sau nu.
- Dacă nu vrem la cuptor….. După ce s-au topit brânzeturile și pastele au fiert le strecurăm printr-o sita și le punem în sosul de brânză, amestecându-le foarte bine. Le mai lăsăm pe aragaz câteva minute, apoi le punem în farfurie ornandu-le cu parmezan ras și pătrunjel și …..GATA!!!
- Sau…
- Pornim cuptorul la o temperatură de 200 de grade, ungem o tava de copt cu puțin ulei, punem pastele scurse de apa, adăugăm sosul ți patrunjelul, presărăm cu parmesan, punem puțin piper și introducem tava la cuptor pentru gratinare aproximativ 15 min.
Poftă bună!
Savoare si bun gust – Penne quatro formaggi
Please follow and like us: