
Acest desert facut din pere l-am gustat pentru prima data intr-o vacanta petrecuta in Turcia. Are un gust atat de placut incat nu m-am putut deslipi de farfurie pana nu a golit-o.
Este o reteta simpla dar cu un rezultat spectaculos.
Pere coapte ( Preparat de post - Vegetarian)

Bucataria: Turceasca
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 4 pere
- 6 linguri nucă taiata in bucati (nu macinata)
- 2 linguri stafide
- 3 linguri miere
- sucul de la ¼ de lămâie
- scorțișoară
Cum preparam:
- Spalăm bine perele le curatam și le taiem în jumătăți.
- Curățăm cotorul din fiecare jumătate de pară.
- Nuca o amestecăm cu mierea, sucul de lămâie și cu stafidele.
- Presarăm și puțină scorțișoară peste amestecul obținut.
- Încingem cuptorul.
- Fiecare jumătate de pară o umplem cu amestecul de nucă și o așazăm într- o tavă de cuptor.
- Lasăm câteva minute până ce perele se rumenesc și devin moi.
- Servim cand s-au racorit.
Un excelent desert pentru zilele de post.
Poftă bună!
Please follow and like us: