Pesto este un sos specific bucătăriei italiene, originar din Liguria. Sosul Pesto se bazează pe busuioc pisat, usturoi şi brânză tare, rasă (cum ar fi parmezanul), seminţe de pin şi ulei de măsline.
Potrivit unor bucătari, Pesto-ul trebuie preparat într-un mojar de marmură cu un pistil de lemn pentru a obţine cea mai bună aromă. Cu toate acestea, în zilele noastre preferăm un blender.
Pesto cu frunze de coriandru

Bucataria: Italiana
Portii: 4
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 500 g frunze coriandru proaspăt, fără codițe
- 125 g migdale
- 2 cepe roșii, tocate
- 60 ml ulei de măsline
- ½ linguriță ardei iute tocat, fără semințe
- ½ linguriță sare
Cum preparam:
- Cu ajutorul unui robot de bucătărie, pisăm împreună coriandru, migdalele, ceapa tocată, ardeiul, presărăm puțina sare și turnăm treptat uleiul de masline.
- Sosul obținut îl punem într-un borcan închis ermetic.
- Îl consumăm cu paste sau cu diverse alte preparate.
Please follow and like us: