![Piept de pui florentin](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2015/11/Piept-de-pui-florentin.jpg?resize=447%2C298&ssl=1)
Conform statisticilor, cea mai consumată carne la nivel mondial este carnea de pui. Calitațile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe lângă cele dietetice evidente (puiul este supranumit și campion la categoria alimentelor pentru slabit cu doar 100 cal/ 100 gr. carne cruda), gama variata de combinații in care poate fi preparată și nu in ultimul rând prețul avantajos.
Astăzi vom pregati împreună un gustos „Pui Florentin”, care ne va încânta papilele gustative.
Ingrediente:
- 2 fileuri piept de pui
- sare, piper proaspăt măcinat
- 50 g spanac congelat tocat
- 2 roșii mici, uscate
- 2 linguri brânză proaspătă
- 3 liguri ulei de măsline
- 400 g cartofi
- 50 ml lapte
- 1 lingură faina
- suplimentar: frigărui mici din lemn
Cum preparam:
- Spalăm și usucăm prin tamponare fileurile din piept de pui, tăiem un buzunar în ele și condimentăm din interior spre exterior cu sare și piper.
- Decongelăm spanacul și il scurgem bine.
- Roșiile le tăiem cubulețe foarte mici, și le amestecăm cu spanacul, brânza proaspătă și faina, condimentăm cu sare și piper.
- Pieptul de pui îl vom umple cu acest amestec, apoi îl închidem cu frigăruile mici din lemn și il prăjim în 2 linguri de ulei încins.
- Curațăm cartofii îi spălăm, îi taiem bucăți și îi călim cu restul de ulei încins. Turnăm 100 ml de apă și laptele, adaugăm un pic de sare și îi fierbem la foc mic, cu capacul pus, aprox. 20 minute.
- Cartofii îi pisăm puțin cu zeama și îi condimentăm cu sare și piper.
- Odată prăjit puiul îl feliem si îl vom servi cu garnitură de cartofi si putem asezona cu un sos alb.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Piept de pui Florentin
Please follow and like us: