
O reteta excelenta, usor de facut, cu ingrediente putine, la indemana oricui. Pieptul de pui astfel gatit ti se topeste in gura, incat nu te poti opri din mancat.
Piept de pui gratinat

Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 piept de pui întreg
- 1 ceapa
- 3 – 4 linguri branza sau cascaval razuit
- 1-2 linguri maioneza
- 1 lingura otet
- 100 ml apa carbogazificata
- 2 lingurite condimente (universale)
- Sare, piper
- ulei vegetal
Cum preparam:
- Pieptul de pui dezosat il taiem in bucati mici.
- Curatam ceapa, o spalam si o taiem in inele.
- Asezam puiul si ceapa intr-o oala, adaugam o lingurita de condiment, maioneza si otetul.
- Amestecam bine, dupa care adaugam sifonul si amestecam din nou.
- Lasam carnea la marinat vreme de 2 ore, in frigider.
- Dupa ce carnea s-a marinat, o asezam in tava de copt iar peste turnam putin ulei si sosul din marinata. Dupa gust mai asezonam cu condiment.
- Introducem tava in cuptor si coacem la 180 C timp de 30 de minute.
- Scoatem tava din cuptor si presaram deasupra branza sau cascavalul ras.
- Introducem tava din nou la cuptor pentru inca 5 minute.
- Servim cu o garnitura de orez sau cartofi, alaturi de o salata de sezon.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Piept de pui gratinat
Please follow and like us: