Astazi cu vom gati o reteta simpla de piept de pui in sos de smantana si ciuperci. Este o reteta usor de preparat, cu un gust foarte placut.
Acest preparat il putem servi cu orice garnitura – cartofi, orez, mamaliguta, salată.
Piept de pui in sos de smantana
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Fel principal
Portii: 2
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 300 g piept de pui
- 1 ceapa medie
- 200 g ciuperci feliate
- 150 g smantana
- o lingura de ulei vegetal
- sare și piper după gust
Cum preparam:
- Curatam si spalam ceapa apoi o taiem feliute subtiri.
- Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de bucatarie si il taiem in butati de marime medie.
- Intr-o tigaie punem uleiul la incis in care vom sota ceapa cu un pic de sare. Dupa gust putem adauga si 1-2 catei de usturoi pisat, va da o aroma deosebita pieptului de pui.
- Adaugam in tigaie pieptul de pui si sotam pana prinde un pic de culoare aurie.
- Potrivim cu sare si piper.
- Adaugam ciupercile si mai sotam 2-3 minute.
- Peste puiul sotat, adaugam in tigaie smantana si lasam sa fiarba la foc mic vreme de aproximativ 15 minute.
- Servim fierbinte.
- Putem decora cu verdeata tocata sau cascaval ras.
Pieptul de pui in sos de smantana si ciuperci este un adevarat deliciu, o reteta din bucataria romaneasca. La fel de gustos si aromat este si friptura de pui cu morcovi, va recomand sa o incercati, nu veti regreta.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Piept de pui in sos de smantana
Please follow and like us: