Nu sunt multe preparate culinare care se pot lăuda cu atât de multe legende legate de originea lor. Drepturile de autor pentru „Pui Kiev” sau ”Cotlete a la Kiev”, sau ”Kievscaia” sunt disputate între ucraineni, francezi, ruși și americani. Este un preparat gustos cu arome imbietoare.
Ingrediente:
- 750 g piept de pui dezosat
- 160 g unt
- 10 ml suc de lămâie
- 150 g făină
- 3 buc ouă
- 120 g pesmet
- 200 ml ulei
- Pătrunjel, ceapă verde, usturoi
Cum preparam:
- Amestecăm untul (să fie la temperatura camerei, puțin moale) cu pătrunjel, ceapă verde si usturoi, toate tocate.
- Adăugăm sucul de lămâie și astfel obținem o pastă de unt aromată.
- Cu ajutorul unei folii alimentare obținem din compoziție un baton pe care îl dăm la frigider la temperatura de 4ºC pentru aproximativ 10 minute.
- Pieptul de pui il batem bine cu ciocanul de snitele, astfel incat sa obtinem o bucata de carne ce poate fi rulata.
- Punem pe bucata de carne un sfert din cantitatea de unt aromat si rulam, după care îl trecem prin făină, ou bătut și pesmet.
- Îl prăjim într-o tigaie în care am pus suficient ulei astfel încât preparatul să fie rumen în exterior și pătruns în interior.
- Se servește cald cu garnitură de cartofi natur și salata.
Pofta buna!
Please follow and like us: