![Pilaf cu ciuperci](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2015/11/Pilaf-cu-ciuperci.jpg?resize=370%2C247&ssl=1)
Orezul, un aliment de bază pentru aproape jumătate din populaţia globului, furnizează energie organismului, stimulează activitatea cerebrală şi creşte speranţa de viaţă. Este o excelentă sursă de energie, nu conţine cholesterol, menţine presiunea sângelui stabile, poate să prevină apariţia cancerului, ajută la îngrijirea pielii.
Ingrediente:
- 200 g orez
- 400 g ciuperci
- 600 ml supă de legume
- 50 ml suc de roșii
- o ceapa mica
- ulei, sare
Cum preparam:
- Spalăm ciupercile le tăiem in sferturi, tocam marunt si ceapa si le prăjm în 5 linguri de ulei, până scad.
- Adaugăm orezul, amestecăm bine și turnăm peste supa de legume.
- Punem sare după gust și fierbem pe foc moderat până se umflă orezul. Adaugăm sucul de roșii, si mai fierbem câteva clocote, dupa care oprim focul.
- Putem servi alaturi de o fripturica..... daca nu cumva postim
Savoare si bun gust – Pilaf cu ciuperci
Please follow and like us: