![Placinta cu urda](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/Placinta-cu-urda.jpg?resize=595%2C335&ssl=1)
Placinta cu urda si marar este o reteta facuta si de mama si de bunica, o reteta din bucataria traditionala romaneasca, o placinta gustoasa pe placul tuturor.
Bunica si mama aveau o reteta mostenita din vechime, aluatul facut in casa, un aluat intins pe masa pana cand avea grosimea foitei de tigara.
Astazi cand timpul nostru este foarte limitat ne este greu sa dedicam unei placinte doua sau chiar trei ore si din acest motiv adaptam retetele bunici la vremurile noastre. Placinta mea este simpla usor si rapid de facut.
Placinta cu urda si marar
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/Placinta-cu-urda-si-marar.jpg?w=480&ssl=1)
Autor: Tina
Bucataria: Romaneasca
Categoria: Aperitiv, Pacinte
Portii: 6
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
- 1 pachet aluat frantuzesc (foietaj)
- 500 g urda dulce
- 500 g branza sarata
- 1 legatura de marar verde tocat
- 5 oua
- 1 galbenus de ou pentru uns placinta
Cum preparam:
Placinta cu urda si marar este o reteta simpla, usor de facut si pentru cel mai neexperimentat "bucatar".
- Incepem prin pregatirea tavii, pe care o tapetam cu hartie de copt apoi o ungem cu putin ulei.
- Impartim aluatul foietaj in doua parti egale si o parte o asezam in tava pregatita.
- Cu o furculita intepam aluatul din loc in loc sa nu se umfle prea tare in timpul coptului.
- Preparam umplutura amestecand cele doua feluri de branza impreuna cu mararul.
- Adaugam cele 5 oua intregi si amestecam bine.
- Daca este necesar mai punem putina sare sau piper dupa gust.
- Punem umplutura in tava peste foietaj si uniformizam egal pe toata suprafata.
- Peste umplutura asezam cealalta foaie de aluat frantuzesc si taiem placinta cruda, in bucati la dimensiunea pe care o dorim.
- Amestecam galbenusul cu doua linguri de apa rece si cu o pensula ungem toata suprafata aluatului.
- In cuptorul preincalzit la 190 C coacem placinta vreme de 45-50 minute, pana se rumeneste frumos.
- Cand placinta este coapta, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.
- O putem servi si calda si rece, este la fel de gustoasa in ambele cazuri.
Pofta buna!
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/20170725_205142.jpg?resize=445%2C273&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/20170725_205731.jpg?resize=448%2C304&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/20170725_205843.jpg?resize=448%2C252&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/20170725_210000.jpg?resize=448%2C252&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/20170725_2106210.jpg?resize=448%2C252&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/20170725_210759.jpg?resize=448%2C252&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/20170725_214657.jpg?resize=448%2C252&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/savoaresibungust.ro/wp-content/uploads/2017/07/Placunta-cu-urda-si-marar1.jpg?resize=449%2C253&ssl=1)
Savoare si bun gust – Placinta cu urda si marar
Please follow and like us: