Pentru mine aperitivele sunt o adevarata pasiune, cu cat sunt mai diversificate cu atat sunt mai spectaculoase. Un platou cu aperitive festive este o adevarata opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie.
Aperitivul este primul preparat oferit inaintea felului principal de mancare.
Aperitivele pot fi:
O alta clasificare a aperitivelor se poate face pe baza ingredientelor dominante:
-
Aperitive cu branza
-
Aperitive cu oua
-
Aperitive cu peste
-
Aperitive cu carne
-
Aperitive cu legume
-
Tartine si sandwichuri
In functie de sortimentele de servite, aperitivele vor fi prezentate astfel:
- Pe platouri, servite la: bufet suedez, receptii, cocktailuri, etc.
- Pe farfurie sau in cupe: gustările din categoria cocktailurilor si a salatelor de crudități.
- Icrele negre se vor servi prin prezentarea cutiei originale (a produsului), pe un platou cu pat de gheață sau în cupe de cristal.
Aperitivele trebuie sa fie cat mai mici, o imbucatura.
Este important sa fie cat mai colorate, diversificate, ornate cu fantezie, cu gusturi cat mai diferite si cat mai racoroase.
Ornarea aperitivelor cere multa fantezie si indemanare. Aranjarea pe platouri este o adevarata arta si este nevoie de multa inspiratie, simt a frumosului si nu in ultimul rand de rabdare.
Savoare si bun gust – Platouri aperitive festive
[…] facuta din spanac, pe langa aspectul placut pe care il ofera asezata intr-un platou festiv cu aperitive, are si un gust fin deosebit de […]
[…] Rulada de cascaval cu legume si crema de branza, este un aperitiv apreciat pentru finetea gustului si este nelipsit intr-un platou cu aperitive festive. […]
[…] cat efect au aceste rulade delicioase pe un platou de aperitive festive si haideti ca impreuna sa gatim savuroasa Rulada cu mac umpluta cu sunca si crema de […]
[…] umplute fac cinste unui platou cu aperitive festive. Tiparire Ciuperci umplute Autor: Tina Categoria: Aperitive festive Portii: 6 […]
[…] Rulada de cascaval cu legume si crema de branza, este un aperitiv apreciat pentru finetea gustului si este nelipsit intr-un platou cu aperitive festive. […]