Prajitura Alba ca Zapada este o prajiitura fina cu un gust delicat. O reteta simpla usor de facut.
Ingrediente:
- 1 pachet unt
- 250 gr zahăr
- 3 linguri miere
- 1 cană gris
- 1 ou
- 1 l lapte
- 1 lămâie
- 1 linguriță amoniac
- faina cat cuprinde
- 1 plic zahăr pudră
- 200 gr ciocolată albă
Cum preparam:
Foile:
- Punem 30 g unt cu un ou, 150 g zahăr, 3 linguri miere, 4 linguri lapte într-o cratiță pe bain-marie, amestecăm până se topește și se omogenizează toată compoziția.
- O dăm deoparte, adăugăm faină, amoniacul stins cu o linguriță de oțet si amestecăm până iese un aluat ce se poate întinde.
- Împarțim aluatul în trei părți egale. Întindem trei foi cât mai subțiri .
- Coacem foile pe dosul unei tavi, la foc iute. Trebuie să fim atente când le întoarcem pe partea cealaltă deoarece sunt foarte fragile ți se pot rupe ușor.
Crema:
- Laptele ramas îl fierbem împreună cu pliculețul de zahăr vanilat și cana de gris, amestecând continuu să nu facă cocoloase.
- Lasam să se răcească.
- Se freacă untul cu 100 g de zahăr pudră până se face spumă.
- După ce s-a răcit grisul îl amestecăm cu compoziția de unt apoi adăugam zeama de la o lămâie și amestecăm bine până se omogenizează.
- Umplem foile cu cremă și le lăsăm în frigider până a doua zi.
Glazura:
- Topim ciocolata alba împreună cu o lingură de unt la bain-marie apoi o întindem uniform deasupra prăjiturii. Lăsăm să se răcească lăsăm prăjitura în frigider până a doua zi.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Prajtura Alba ca Zapada
Please follow and like us: