O prajitura care te face sa visezi…
Ingrediente:
Blat
- 5 oua
- 8 linguri de zahar praf
- 8 linguri de faina
- 3 linguri cacao
- 3 linguri apa
- Un praf de sare
Crema
- 1 ou
- 8 linguri zahar
- 3 linguri mari cu ness café
- 100 gr unt
- 500 ml frisca
Sirop caramel
- 4 linguri zahar (brun)
- 5 linguri apa
Ornat
- 450 ml frisca
- O ciocolata amaruie sau ciocolata lapte ( dupa gust)
Cum preparam:
Blatul
- Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul cate o lingura si mixam pana ce zaharul se incorporeaza bine. Adaugam apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu cacao cernuta, apoi incorporam punand cate o lingura in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei punem compozitia, si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 minute, verificam cu scobitoarea pana sa o scoatem din cuptor.
Crema
- Punem intr-o cratita oul, zaharul, cafeaua ness si untul, le punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit, nu mai mult de un minut si un clocot.
- Lasam crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand sa nu faca crusta.
- Batem frisca ( eu folosesc frisca lichida vegetala) si cand crema este rece o punem peste frisca si mixam la viteza mica pentru a obtine o crema pufoasa, aerata.
- Intr-o cratita mai mica caramelizam cele 4 linguri de zahar, pe care il stingem cu apa rece, il lasam pe foc pana zaharul se topeste si se formeaza siropul cremos.
- Il lasam sa se raceasca.
- Cand blatul s-a racit il insiropam cu siropul iar apoi intindem crema de ness, peste crema punem un strat de frisca iar ciocolata rasa sub forma de fulgi o presaram deasupra.
Pofta buna!
Savoare si bun gust – Prajitura Boema
[wysija_form id=”3″]
Please follow and like us: