Finețe si rafinament, așa putem caracteriza prăjiturica cu blat pufos și cremă fină de cocos.
Prajitura Bounty - cremă cocos
Autor: Tina
Portii: 8
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Ingrediente:
Blat
- 200 g făină
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 3 linguri lapte
- 100 g unt
- 2 linguri cacao
- un praf de copt
Cremă cu nucă de cocos
- 300 ml lapte
- 3 linguri gris
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 100 g fulgi nucă de cocos
- esența de vanilie
Glazura
- 150 g ciocolată amăruie
- 150 g smântână pentru frișcă
Cum preparam:
Blat
- Untul moale îl mixăm cu zahărul până devine cremos, adăugăm ouale, unul câte unul, vom mixa bine după fiecare fără întrerupere.
- Când am încorporat bine ouăle adăugăm laptele alternând cu făina amestecată cu praful de copt și cacaoa.
- Compoziția omogenizată bine o turnăm într-o tava tapetata cu hartie de copt, care poate fi pătrată sau dreptunghiulară.
- Dăm la cuptorul preîncâlzit la foc mediu ( 150 grade cuptor electric cu ventilație). Coacem aproximativ 20 de minute.
- Blatul trebuie să fie moale, dar ferm.
- Odată copt (verificăm și cu scobitoarea), scoatem blatul din cuptor îl așezăm pe un grătar fără să-l desprindem din hârtia de copt și-l lăsăm la răcit.
- Cand s-a racit sectionam blatul pe la mijloc astfel incat vom obtine doua foi egale.
Crema
- Amestecăm împreună laptele, zahărul, untul și grisul, după care punem vasul pe foc mic, amestecând întruna până se îngroașă. Dăm deoparte și adăugăm nuca de cocos și esența de vanilie.
- Turnăm crema caldă peste blatul care este baza tortului, dupa care asezam peste partea a doua a blatului
Glazura
- Pentru glazură topim ciocolata pe baie de aburi. Peste ciocolata topită turnăm smântăna pentru frișca, puțin câte puțin, până ajungem la consistența dorită.
- Turnăm glazura peste prajitură și lăsăm la rece în frigider pentru cel puțin o ora.
Savoare si bun gust – Prajitura Bounty cu cremă de cocos
Please follow and like us: